Sähkönsiirtotuotteen vaihtaminen

Siirtotuotteella eli tariffilla tarkoitetaan tuotetta, jolla Valkeakosken Energia Oy laskuttaa sähkön siirtoon liittyvät maksut. Siirtotuote määräytyy käytössä olevien sulakepohjien tai kahvasulakkeiden koon sekä valitsemasi siirtotuotteen perusteella. Siirtotuotteita ovat perus-, Yö-, Kausi- ja Tehosiirto.

Voit valita mittaustavan sähkön tarpeesi ja kulutuksesi mukaan. Voit myös vaihtaa siirtotuotteen, niin halutessasi, kerran vuodessa. Tätä muutosta ei kuitenkaan kannata tehdä ennen kuin sinulla nykyisestä tuotteestasi vähintään yhden vuoden käyttökokemus.

Muutos voi olla tarpeen, jos sähkönkulutustottumuksiisi tulee selkeitä muutoksia. Näin voi tapahtua, kun rakennuksia laajennetaan tai kun teet remonttia ja kotiisi tulee uusia laitteita, jotka nostavat sähkönkulutustasi tai muuttavat sähkönkäyttöaikaa vuorokauden sisällä. Hyvä esimerkki on lämmitysjärjestelmän muuttuminen. Jos sähkön kulutus vähenee, yö- tai kausisiirrolle ei välttämättä enää ole tarvetta ja tuotteesi kannattaa vaihtaa perussiirroksi.

Voit tilata siirtotuotteen muutoksen ottamalla yhteyttä tekniseen asiakaspalveluumme numeroon 040 335 5555.

Kun siirtotuote vaihtuu, sähkömittarisi päivitetään vastaamaan valittua tuotetta. Tämä saattaa edellyttää mittarinvaihtoa ja vähintään mittarin uudelleen ohjelmointia.