Mittarinluku ja luentaohjeet

Valkeakosken Energia Oy:n sähköverkon ja kaukolämmön asiakkaat on liitetty etäluennan piiriin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että mittarilukemia ei tarvitse ilmoittaa meille erikseen, vaan ne saadaan tiedonsiirtoyhteyden avulla toimitettua mittarilta aina meidän asiakastietojärjestelmään. Erikoistapauksissa otamme yhteyttä asiakkaisiimme ja pyydämme puuttuvia tietoja.

Omaa sähkönkulutusta ei kannata seurata omalta sähkömittarilta vaan rekisteröityä käyttämään meidän ilmaista käytönraportointiamme. Siellä näet omat kulutustietosi aina vuositasolta yhden tunnin kulutukseen.

Onlinepalvelun osoite: https://energiaraportit.fi/valkeakoskenenergia/fi/

Katso kuvaohjeet oikealla olevasta linkistä mittareiden Landis+Gyr E360 ja E450 käyttöön.

 

Sähköjen katkaisu etäluettavasta mittarista

Jos haluat varmistua siitä, että saamme luettua mittarisi ja toimitettua sinulle oikeisiin lukemiin perustuvan laskun, älä katkaise virtaa asunnon pääkytkimestä.

Kun kiinteistössä on tuntikulutukseen perustuva etäluettava sähkömittari, tulee virrat katkaista mittarin kytkimestä. Jos sähköt katkaistaan pääkytkimestä, katkeaa samalla yhteys mittarin ja sähköyhtiön välillä. Tällöin yhtiö joutuu tekemään paikalle tarkastuskäynnin ja toteamaan häiriön syyn.

Yhteyden säilyminen kohteeseen on ehdottoman tärkeää. Sen avulla näemme, että kohteessa ei ole sähkönkäyttöä, mutta linja on kunnossa. Saman näkee energiankäytön seurannan onlinepalvelun kautta. Se on myös turvallisuuskysymys. Jos kaikesta huolimatta sähköä kuluu, se kertoo ongelmasta, joka pitää heti korjata.

Kun yhteyttä mittarin ja sähköyhtiön välillä ei ole, saattaa asiakasta odottaa arviolasku, vaikka kiinteistössä ei olisikaan kulutettu sähköä lainkaan. Tällöin lasku perustuu arvioon kiinteistön sähkönkulutuksesta aiemman kulutuksen perusteella, joka hyvitetään asiakkaalle myöhemmin. Mittarinlukuohjeesta näet miten sähköt tulisi katkaista oikein.