Siirtotuotteet

Siirtotuotteella laskutamme yrityksen sähkön jakeluun ja muihin verkkopalveluihin liittyvät maksut.

Yrityksesi siirtotuotteesi perustuu kanssamme tekemääsi verkkopalvelusopimukseen sähkön jakelusta ja sen määrittää käytössäsi olevien sulakkeiden koko. Eri siirtotuotteita ovat Yleis-, Yö-, Kausi- ja Tehosiirto.

Perussiirto

Perussiirto on hyvä valinta, jos sähkön käyttösi painottuu päiväaikaan ja lämmitysmuotosi on muu kuin sähkö. Tuote sopii omakotitaloihin, rivitaloihin, kerrostaloihin sekä loma-asuntoihin. Sopii hyvin myös yrityksille, joiden lämmitysmuoto on muu kuin sähkö ja joiden sähkönkäyttö rajoittuu päiväaikaan. Siirtohinta pysyy samana vuorokauden ja vuoden ympäri.

Yösiirto

Suosittelemme Yösiirtoa, jos käytät sähköä myös yöllä ja sinulla on sähkölämmitys. Tuote sopii sähkölämmitteisiin omakotitaloihin ja rivitaloasuntoihin. Sopii myös yritykselle, jolla on sähkölämmitys, jäähdytys tai jossa tehdään vuorotyötä. Siirtohinta vaihtuu edullisemmaksi siirryttäessä päiväajasta yöaikaan.

Päiväaika tuotteessa on klo 7–22, yöaika klo 22–7.

Kausisiirto

Sinulla on mahdollisuus täydentää sähkölämmitystä muilla vaihtoehdoilla talvikautena. Kausisiirto sopii omakotitaloihin ja rivitaloasuntoihin, joissa on varaava sähkölämmitys. Sopii samoilla ehdoilla myös yrityksille. Siirtohinta vaihtuu edullisemmaksi siirryttäessä talvikaudesta kesäkauteen sekä talvikaudella yöaikaan ja sunnuntaihin. Tuotteessa talviarkipäivät ovat 1.11.–31.3. maanantai–lauantai, klo 7–22

Tehosiirtotuotteet

Yrityksillä, joiden sähkönkäyttötarve on suuri ja pääsulake suurempi kuin 100 A, siirtotuote muuttuu tehopohjaiseksi.

Tehosiirto 1 (0,4 kV jännite)

Sopii yritykselle, jonka toiminta painottuu päiväaikaan. Siirtolaskuun vaikuttavat perus- ja energiamaksun rinnalla käytetyt pätö- ja loistehohuiput. Tuotteessa talviarkipäivät ovat 1.11.–31.3. maanantai–lauantai, klo 7–22.

Tehosiirto 2 (20 kV jännite)

Sopii suuryritykselle, jonka tehontarve pitkällä huipunkäyttöajalla on yli 800 kW. Sähköä siirretään 20 kV jännitteellä, mikä edellyttää, että asiakas omistaa ja ylläpitää itse sähkönjakeluun tarvittavan muuntamon. Siirtolaskuun vaikuttavat perus- ja energiamaksun rinnalla käytetyt pätö- ja loistehohuiput.

Tehosiirto 3 (20 kV jännite)

Sopii suuryritykselle, jonka huipputehontarve lähestyy 4 MW:a pitkällä huipunkäyttöajalla. Sähköä siirretään 20 kV jännitteellä, mikä edellyttää, että asiakas omistaa ja ylläpitää itse sähkönjakeluun tarvittavan muuntamon. Siirtolaskuun vaikuttavat perus- ja energiamaksun rinnalla käytetyt pätö- ja loistehohuiput.

Tilapäissiirto

Tilapäissiirto on tarkoitettu 0,4 kV pienjännitejakeluverkon lyhytaikaiseen käyttöön ilman muuta sopimista enintään kahdeksi vuodeksi. Mahdollinen johdon rakentaminen, työmaakeskuksen vienti ja vuokraus laskutetaan erillisen hinnaston mukaan.