Astetta alemmas – energiansäästökampanja

Energiansäästö on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Siitä on hyötyä sinulle itsellesi ja koko yhteiskunnalle. On kysymys huoltovarmuudesta, energian saatavuuteen liittyvien riskien pienentämisestä sekä rahasta.

Energia on nyt erityisen arvokasta, ja se heijastuu laajasti kuluttajahintoihin. Eläminen kallistuu kaikilla.

Syksyllä alkavassa Astetta alemmas -kampanjassa kannustetaan jokaista suomalaista tekemään nopeavaikutteisia ja konkreettisia energiansäästötoimia. Kampanjan tavoitteena on saada vähintään 75 % suomalaisista säästämään energiaa ja saavuttaa pitkällä aikavälillä pysyvästi alhaisempi energiankulutus. Tavoite on kaikille yhteinen kotona, liikenteessä, työpaikoilla ja oppilaitoksissa.

Energiansäästö on pieniä arjen tekoja. Näistä on helppo aloittaa:

  • Astetta alempi huonelämpötila
  • Astetta kevyempi kaasujalka
  • Astetta lyhyempi suihku
  • Astetta vähemmän viihde-elektroniikkaa

Astetta alemmas on Motivan, Energiaviraston, työ- ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian, ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyökampanja.

Me osallistumme tähän kampanjaan, joka varsinaisesti alkaa energiansäästöviikolla 10.10.2022 alkaen.

Lisätietoa kampanjasta motivan sivuilta tästä linkistä

Yhtiömme energiateko on:

Kaukolämpöverkon verkostohäviöiden pienentäminen menolämpötilan optimoinnilla.

Menolämpötilan optimointi ulkolämpötilan ja tehotarpeen mukaan auttaa pienentämään merkittävästi verkostohäviöitä. Menolämpötilaa pidetään mahdollisimman alhaisena, kuitenkin asiakkaiden tehontarpeet huomioon ottaen. Tällöin myös paluulämpötila laskee mikä parantaa myös kaukolämmön tuotantoyksiköiden hyötysuhdetta. Olemme myös tehneet järjestelmällisesti verkostouusintoja verkoston lämpöhäviöiden vähentämiseksi.