Sähkökatkojen häiriöviestintäpalvelu

Online-palvelumme sisältää häiriöviestinnän palvelut. Häiriöviestinnällä tiedotetaan mahdollisista sähkökatkoksista reaaliaikaisesti. Saat tekstiviestillä tai sähköpostitse ilmoituksen tiedossamme olevasta sähkökatkosta ja arvion korjausajasta. Kun sähköt ovat taas päällä, lähetämme sinulle kuittauksen uudella viestillä. Häiriöviestinnän kautta saat tiedon myös suunnitelluista sähkön jakeluhäiriöistä. Viestit saat halutessasi matkapuhelimeen ja/tai sähköpostiisi.

Palvelu on sinulle täysin maksuton. Palvelun käyttöönotto edellyttää rekisteröitymistä palveluumme. Rekisteröitymiseen tarvitset asiakasnumerosi ja käyttöpaikkanumerosi, jotka löydät helposti esimerkiksi sähkölaskultasi. Palveluun kirjautumisen jälkeen määrittelet, millä tavoin haluat saada viestejä. Vaihtoehdot ovat tekstiviesti ja sähköposti. Tekstiviestejä varten voit määrittää enintään viisi eri numeroa, joihin viesti lähetetään. Viestin vastaanottotavan jälkeen määrittelet, millä aikavälillä haluat viestejä vastaanottaa. Tämän jälkeen palvelu aktivoituu, ja saat jatkossa tiedot haluamallasi tavalla.

Näin varaudut sähkökatkoon

Näin toimit
sähkökatkon aikana

Vioista aiheutuneiden sähkökatkojen vakiokorvaukset ja hyvitykset automaattisesti

Lakisääteisen vakiokorvauksen saa yli 12 tuntia kestäneestä yhtämittaisesta sähkökatkosta. Korvaus on sitä suurempi mitä pidempään katkos kestää. Lakisääteisen vakiokorvauksen määrä riippuu vuotuisesta siirtopalvelumaksusta. Laissa määritelty keskeytysaika alkaa siitä, kun keskeytys on tullut tietoomme ja meillä on ollut mahdollisuus aloittaa vian korjaaminen.

Toistaiseksi voimassa olevat vakiokorvausehdot:
• 12 – 24 tuntia: 10 % vuotuisesta siirtopalvelumaksusta
• 24 – 72 tuntia: 25 % vuotuisesta siirtopalvelumaksusta
• 72 – 120 tuntia: 50 % vuotuisesta siirtopalvelumaksusta
• 120 – 192 tuntia: 100 % vuotuisesta siirtopalvelumaksusta
• 192 – 288 tuntia: 150 % vuotuisesta siirtopalvelumaksusta
• yli 288 tuntia: 200 % vuotuisesta siirtopalvelumaksusta
Sähkönjakelun keskeytymisen vuoksi maksettavan vakiokorvauksen enimmäismäärä on 1.000 euroa
Kalenterivuoden kuluessa maksettavien vakiokorvausten määrä on kuitenkin enintään 200 prosenttia vuotuisesta siirtopalvelumaksusta tai 2 000 euroa

Vakiokorvaukset maksetaan automaattisesti sähkölaskussa viimeistään 6 kuukauden kuluessa. Asiakkaan ei siis tarvitse tehdä itse omaa erillistä ilmoitusta. Valkeakosken Energia Oy näkee omista järjestelmistään, mitkä taloudet ovat jääneet ilman sähköä.
Valkeakosken Energia Oy ei korvaa luonnonilmiöistä johtuvien sähkökatkosten rikkomia sähkölaitteita, eikä myöskään korvaa asiakkaille pilaantuneita ruokia, jos syy ei johdu verkkoyhtiön tekemästä virheestä. Asiakas voi tiedustella näiden vahinkojen korvauksia omalta vakuutusyhtiöltään.

Energiaviraston vakiokorvauksen sovellusohje

Asiakaspalvelu

Tekninen neuvonta: 040 335 5555
asiakaspalvelu.energia@valkeakoski.fi