Vakiokorvaus

Vakiokorvaus yli 12 tunnin sähkökatkosta

Lakisääteisen vakiokorvauksen saa yli 12 tuntia kestäneestä yhtämittaisesta sähkökatkosta. Korvaus on sitä suurempi mitä pidempään katkos kestää. Lakisääteisen vakiokorvauksen määrä riippuu vuotuisesta siirtopalvelumaksusta. Laissa määritelty keskeytysaika alkaa siitä, kun keskeytys on tullut tietoomme ja meillä on ollut mahdollisuus aloittaa vian korjaaminen.

Toistaiseksi voimassa olevat vakiokorvausehdot:

  • 12 – 24 tuntia: 10 % vuotuisesta siirtopalvelumaksusta
  • 24 – 72 tuntia: 25 % vuotuisesta siirtopalvelumaksusta
  • 72 – 120 tuntia: 50 % vuotuisesta siirtopalvelumaksusta
  • 120 – 192 tuntia: 100 % vuotuisesta siirtopalvelumaksusta
  • 192 – 288 tuntia: 150 % vuotuisesta siirtopalvelumaksusta
  • yli 288 tuntia: 200 % vuotuisesta siirtopalvelumaksusta

Sähkönjakelun keskeytymisen vuoksi maksettavan vakiokorvauksen enimmäismäärä on 1.000 euroa

Kalenterivuoden kuluessa maksettavien vakiokorvausten määrä on kuitenkin enintään 200 prosenttia vuotuisesta siirtopalvelumaksusta tai 2 000 euroa

Vakiokorvaukset maksetaan automaattisesti sähkölaskussa viimeistään 6 kuukauden kuluessa. Asiakkaan ei siis tarvitse tehdä itse omaa erillistä ilmoitusta. Valkeakosken Energia Oy näkee omista järjestelmistään, mitkä taloudet ovat jääneet ilman sähköä.

Valkeakosken Energia Oy ei korvaa luonnonilmiöistä johtuvien sähkökatkosten rikkomia sähkölaitteita, eikä myöskään korvaa asiakkaille pilaantuneita ruokia, jos syy ei johdu verkkoyhtiön tekemästä virheestä. Asiakas voi tiedustella näiden vahinkojen korvauksia omalta vakuutusyhtiöltään.