Sähkön siirtohinnat nousevat 1.4.2024

Kustannusten nousu Suomessa on jatkunut, mikä vaikuttaa myös Valkeakosken Energian kustannuksiin. Muun muassa sähköverkon rakentaminen on kallistunut, palkka- sekä korkokustannukset ovat nousseet huomattavasti. Tämän takia sähkön siirtomaksut nousevat 1.4.2024 alkaen. Hinnanmuutoksen kokonaisvaikutus siirtomaksuihin on keskimäärin 7 prosenttia sisältäen siirron kulutus- ja perusmaksun, sekä sähköveron ja arvonlisäveron. Me jatkamme kuitenkin edelleen vastuullista toimintaamme siirtohintojemme osalta ja pysymme Suomen hintavertailussa keskitasolla tämänkin hintamuutoksen jälkeen.

Sähköverkkoyhtiöillä on keskeinen rooli energiavarmuuden takaajina Suomessa. Huolehdimme sähköverkosta, jotta sen teho riittää myös asiakkaidemme kasvavaan energiankulutukseen sekä uusiutuvan energian hyödyntämiseen. Investointitarpeita tuokin jatkossa energiamurroksen toteuttaminen, jotta myös Suomen hiilineutraalisuustavoitteet saavutetaan.

Alla esimerkit asumismuodoista ja verollisesta hinnankorotuksesta

Asumismuoto                           vuosikulutus  kWh     korotus€/kk     korotus %

Kerrostalo                                       2 500                                1,67 €                6,8 %
Omakoti- ja rivitalo                      5 000                                2,44 €               6,4 %
Omakotitalo. sähkölämmitys    16 000                               5,83 €               6,0 %

 

Kerrostaloasujan hinta nousee keskimäärin 1,67 euroa kuukaudessa, kun vuosikulutus on 2500 kWh.

Sähkölämmitteisessä omakotitalossa asuvan hinta nousee keskimäärin 5,83 euroa kuukaudessa, kun vuosikulutus on 16 000 kWh.

1.4.2024 alkavat hinnastot