Tämän lomakkeen täyttäminen vaatii vahvan tunnistautumisen.

Tunnistaudu

Sähkön kuormanohjaus

Tarjoamme nyt uuden vaihtoehdon sähkönkulutuksen ohjaukseen (kuormanohjauspalvelu), josta on hyötyä etenkin sähkölämmitysasiakkaille, joilla on spot- eli pörssisähkösopimus. Ohjaus kytkeytyy normaalisti päälle kello 22 alkavan tunnin aikana, mutta jatkossa asiakkaan on mahdollisuus vaihtaa kytkeytyminen kello 01 alkavalle tunnille. Kuormanohjaus kytkeytyy pois päältä klo 07.

Pörssisähköasiakkaiden edullisemman hinnan lisäksi kulutuksen siirtämisestä on hyötyä myös huoltovarmuuden näkökulmasta. Kun laitteet eivät kytkeydy yhtäaikaisesti päälle saadaan sähköverkon kulutuspiikkejä pienennettyä ja tehopulan riski vähenee.

Palvelumme on maksuton eikä se vaikuta siirtotuotteeseen tai sähkön siirron hinnoitteluun. Kaksiaika- ja kausisiirron edullisempi hinnoittelu alkaa siis edelleen klo 22, vaikka kuormat kytkeytyvätkin päälle myöhemmin.

Kuormanohjauksen-palvelun voivat ottaa käyttöön kaikki asiakkaamme, joilla on sähkömittarille kytketty ohjattavia sähkökuormia. Tällaisia kohteita ovat useimmiten sähkölämmitteiset omakotitalot, paritalot tai rivitalot. Voit tarkistaa sähkömittarilta ja energiankulutustiedoistasi onko sinulla jo kuormanohjaus käytössä.

Mikäli sinulla on tällä hetkellä tarjoamamme kuormanohjauspalvelu käytössäsi ja haluat muuttaa kytkeytymisen kello 01:een, pyydämme täyttämään alla olevan lomakkeen. Muutos tulee voimaan kahden viikon kuluessa. Voit tehdä kuormanohjauksen muutoksen kerran vuodessa maksutta. Toinen muutoskerta vuoden sisällä on hinnaltaan 360€/muutoskerta. Kuormanohjaus onnistuu seuraaville mittarimalleille E350, E360, E450 ja E570. Muille mittarimalleille emme voi taata muutoksen onnistumista.

Usein kysytyt kysymykset:

Mistä tiedän, onko minulla spot- eli pörssisähkösopimus?
Voit tarkistaa oman sähkösopimuksesi sähkönmyyjältäsi tai Fingridin Datahub-palvelusta, jossa näkyvät kaikki voimassa olevat sopimukset.

Miten toimin, jos haluan vaihtaa pörssisähkösopimukseen?
Ole yhteydessä sähkönmyyjääsi.

Kyseessä on siis verkkopalveluyhtiön palvelu, mutta onko merkitystä, mikä sähkönmyyjä minulla on?
Sähkönmyyjällä ei ole merkitystä kuormanohjauksen kannalta.

Mistä tiedän, onko minulla kuormanohjauspalvelu kytketty?
Kannattaa tutustua sähkönkulutus seurannan -palveluun, josta näkee kulutuksen tunneittain. Jos kulutus on päivittäin noussut selvästi kello 22 jälkeen, teillä todennäköisesti on kuormanohjauspalvelu käytössänne.

Tästä pääset sähkönkulutuksen seurantapalveluun

Mistä tiedän, mitä sähkölaitteita minulla on kytkettynä kuormanohjauspalveluun?
Voit selvittää asian esimerkiksi sähköurakoitsijan kanssa.

Miten toimin, jos haluan esimerkiksi lämminvesivaraajan kuormanohjaukseen?
Ota yhteyttä sähköurakoitsijaan.

Mitä, jos asun taloyhtiössä?
Kuormanohjaus saattaa taloyhtiössä olla yhden sähkömittarin takana. Näissä tapauksissa kuormanohjauksen siirto klo 01:een pitää olla taloyhtiön yhteinen päätös.