Mitä tehdä, jos maksu viivästyy tai tarvitset joustoa maksamiseen?

Tunnollisestikin maksuasiansa hoitava kuluttaja tai yritys voi joskus tarvita joustoa maksamiseen. Yllättävän menoerän tai haasteellisen taloustilanteen kanssa ei tarvitse jäädä yksin – usein maksamiseen voidaan sopia joustoa siirtämällä eräpäivää tai jakamalla lasku useampaan erään. Maksuneuvonnassa ja maksujärjestelyissä asiakkaitamme auttaa kumppanimme Ropo Capital.

Ropo Capitalin asiakaspalvelu auttaa ammattitaidolla maksuaikaan ja myöhästyneisiin maksuihin liittyvissä asioissa, kuten eräpäivän siirroissa, maksujärjestelyiden tekemisessä ja kokonaisvelkatilanteen selvittämisessä. Toistuvien laskujen osalta on erityisen tärkeää löytää kestävä ratkaisu, jolla asiakkaan maksutilannetta saadaan tasapainotettua.

– Tärkeintä on aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Mitä aikaisemmassa vaiheessa maksujärjestelyjä päästään tekemään, sen parempi. Rästimaksujen kasautuessa vaihtoehtojen määrä vähenee, mutta milloinkaan ei ole liian myöhäistä ottaa yhteyttä. Meidän tehtävämme on auttaa ja kertoa vaihtoehdoista, kertoo Ropo Capitalin asiakaspalvelujohtaja Jenny Heinänen.

Ropo vastaa asiakkaidemme palvelemisesta yhteisesti sovittujen reunaehtojen mukaisesti. Maksujärjestelyiden suunnittelussa otetaan huomioon asiakkaan maksukyky ja taloustilanne kokonaisuutena velkoineen ja erääntyvine laskuineen. Asiakkaalle pyritään aina löytämään tilanteeseen parhaiten sopiva ratkaisu, joka ei lisää ylivelkaantumisen riskiä, mutta mahdollistaa laskujen maksamisen.

Jos et voi maksaa laskua kokonaisuudessaan tai maksusi on jo viivästynyt, otathan viipymättä yhteyttä Ropo Capitalin asiakaspalveluun. Yhteystiedot löydät aina laskusta, maksumuistutuksesta tai perintäkirjeestä. Henkilökohtaista palvelua saat arkisin klo 8–20 ja lauantaisin 10–15. Ropo Online -palvelussa maksuasioita voi hoitaa itsenäisesti 24/7 ja asiakasneuvojan kanssa chatissa asiakaspalvelun aukioloaikoina.

3 vinkkiä maksuasioiden järjestelyyn:

Ennen laskun erääntymistä tehtävistä maksujärjestelyistä ei veloiteta lisäkuluja. Kannattaa hakea joustoa heti, kun oma taloustilanne sitä vaatii. Huomioi kuitenkin maksukykysi kokonaisuutena: auttaako eräpäivän siirto tai pystytkö maksamaan eriin jaetun laskun lisäksi myös muut tulossa olevat laskut?

Voit hoitaa maksuasioita myös itsepalveluna verkossa; Ropo Online -verkkopalvelu on hyvä ratkaisu erityisesti, kun tiedät, että eräpäivän siirto tai laskun pariin osaan jakaminen riittää taloutesi tasapainottamiseen. Laajempien maksusuunnitelmien osalta saat apua myös Ropo Onlinen chatissa.

Älä jää yksin – ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä laskulta löytyvin tiedoin. Ropon asiakasneuvojat auttavat tilanteeseesi parhaiten sopivan ratkaisun löytämisessä maksukykysi ja kokonaisvelkatilanteesi huomioiden. Aina lisäjoustoa ei voida antaa, koska se kasvattaa ylivelkaantumisen riskiä. Tällaisessakaan tilanteessa et jää yksin, vaan voit kääntyä esimerkiksi valtion maksuttoman talous- ja velkaneuvonnan puoleen.