Energiansäästöviikko 9.-15.10.2023

Valtakunnallinen Energiansäästöviikko on taas täällä, ja se kestää 9.–15.10.2023. Tämän vuoden Energiansäästöviikko jatkaa viime talvena suositun ”Astetta alemmas” -kampanjan perinnettä. Viime talvena, kun energiankulutus oli korkeimmillaan ja tilanne oli haastava, suomalaiset ja erityisesti koskilaiset näyttivät sitoutumistaan säästämällä noin neljä terawattituntia sähköä. Kriittisinä hetkinä, kun sähköä tarvittiin kaikkein eniten, kansalaiset supistivat kulutustaan niin merkittävästi, että se pystyi korvaamaan aiemmin Venäjältä tuodun sähkön täysin.

Tämän vuoden Energiansäästöviikolla haluamme muistuttaa jokaista siitä, että jokaisen kotitalouden ja organisaation pienet, mutta nopeasti vaikuttavat energiatoimet ovat edelleen ensiarvoisen tärkeitä. Nämä toimet tulisi integroida osaksi päivittäisiä käytäntöjä, jotta voimme jatkaa energiansäästön edistämistä. Tulemme jakamaan tietoa ”Astetta alemmas” -kampanjasta eri kanavissamme ja antamaan energiansäästövinkkejä viikon aikana.

Meidät löytää myös Valkeakosken torilta toripäivinä, jotka ovat tiistai ja perjantai. Toripäivinä olemme paikalla yhdessä Omavoima Oy:n edustajan kanssa klo 8-14. Tule keskustelemaan kanssamme kaikista energiaan ja sähkösopimuksiin liittyvistä kysymyksistä. Lisäksi tiistaina 10.10. kaukolämmön asiantuntijamme vastaavat kysymyksiisi klo 9-11. Perjantaina 13.10. paikalla on puolestaan sähköliittymien ja rakentamisen asiantuntija klo 9-11.

Pidetään yhdessä energiapiikit kurissa tällä viikolla.