Jokainen minuutti merkitsee

Syöpäsäätiön Roosa nauha keräys on huomioitu meillä vuosittain ja tänä vuonna haluamme tukea keräystä aktivoimalla henkilöstömme liikkumaan keräyksen hyväksi. Tempauksemme ajatus on, että jokainen minuutti merkitsee – lahjoitamme jokaisesta henkilökuntamme liikkumasta minuutista 15 senttiä Roosa nauha keräykseen. Perjantaina 8.10.2021 on Roosa nauha päivä ja haluamme henkilöstömme liikkumaan hyvän asian puolesta viikonlopun ajan 8.10-10.10.2021. Tuemme henkilökuntamme työhyvinvointia monin eri tavoin ja luomme mahdollisuuden monipuoliseen hyvinvointiin kunkin yksilöllisen tarpeiden mukaisesti. Liikkumisessa yleisesti, aivan kuten tässä tempauksessamme, jokainen minuutti merkitsee.

Sähkön jakelussa käyttökatkos 20.9.2021 klo 4.00

Sähkönjakelussamma tulee olemaan käyttökatko 20.9.2021 lähes koko Valkeakosken Energian verkon alueella. Fingridin eli sähkönjakelun kantaverkon kytkentäkatko on maanantaina 20.9.2021 n. klo 04:00 alkaen. Arvioitu kesto on 5-10 minuuttia. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa. Suunnitellun katkoksen aiheuttaa Fingridin kantaverkon kytkentäuudistus.

Suunniteltuja jakelukatkoksia on vielä tulossa marraskuun aikana ja tiedotamme näistä ajankohtien varmistuttua.

Korotuksia sähkön toistaiseksi voimassa oleviin myyntihintoihin

Normaalia kuivempi sää, päästöoikeuden hinnat, polttoaineiden voimakas nousu sekä vahva talouskasvu ovat nostaneet sähkön tukkumarkkina-hintoja ja sitä kautta sähkön hankintahintaa merkittävästi. Tästä johtuen joudumme korottamaan toistaiseksi voimassa olevia sähkön myyntihintoja 1.11.2021 alkaen.

Hinnanmuutosten vaikutus sähkön myyntihintaan on seuraavanlainen  eri tyyppikäyttäjä asiakasryhmille:

Asumismuoto                         Vuosikulutus     Keskimääräinen korotus

Kerrostalo                                              2000 kWh             1,40 €/kk (11%)

Rivi- tai omakotitalo                            5000 kWh             3,35 €/kk (12%)

Sähkölämmitteinen omakotitalo     18000 kWh             9,80 €/kk (10%)

 

Hintojen korotus perustuu sähkönmyyntiehtojen SME 2014 C-kohdan kohtaan 8, sopimusehtojen ja hintojen muuttaminen. Hintojen muutos koskee vain sähköenergian kulutuksen hintaa. Perusmaksut pysyvät ennallaan. Kuluttajalla on oikeus irtisanoa nykyinen sopimus päättymään sähkönmyyntiehtojen mukaisesti 2 viikon irtisanomisajalla ilmoittamalla siitä Valkeakosken Energian asiakaspalvelulle puhelimitse 03-5691 5500 tai sähköpostitse asiakaspalvelu.energia@valkeakoski.fi

Hinnankorotus ei koske voimassa olevia määräaikaisia sähkön-myyntisopimuksia. Mikäli haluat tehdä edullisen kiinteähintaisen, määrä-aikaisen sähkönmyyntisopimuksen, niin olethan yhteydessä asiakas-palveluumme.

Lisätietoja: www.valkeakoskenenergia.fi/sahko/sahkosopimukset/

 

Ystävällisin terveisin

Valkeakosken Energia Oy

asiakaspalvelu

Jesse Ruotsalainen on Lännen Omavoiman uusi toimitusjohtaja

Lännen Omavoiman uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Jesse Ruotsalainen. Riihimäeltä kotoisin oleva energia-alan ammattilainen aloittaa uudessa tehtävässään 6. syyskuuta.

–Kun kuulin Lännen Omavoiman tulevista suunnitelmista, haaste kuulosti heti erittäin mielenkiintoiselta. Odotan innolla uusia työtehtäviä, Jesse Ruotsalainen sanoo.

Tulevilla suunnitelmilla uusi toimitusjohtaja viittaa Lännen Omavoiman laajentumiseen Pirkanmaalle, jossa toimivat sähkönmyyntiyhtiöt Leppäkosken Energia Oy ja Valkeakosken Energia Oy siirtävät sähkönmyyntiliiketoimintansa Lännen Omavoimaan ja tulevat samalla yhtiön osakkaiksi.

–Tämä on merkittävä muutos Lännen Omavoiman toimintaan. Yhtiön koko kasvaa noin kaksinkertaiseksi ja maantieteellinen alue laajenee huomattavasti. On ilo olla rakentamassa tätä muutosta ja varmistaa samalla, että hyvä paikallinen palvelu säilyy jatkossakin, Ruotsalainen toteaa.

Aiemmin Rauman Energia Oy:n ja Vakka-Suomen Voima Oy:n puoliksi omistaman Lännen Omavoiman asiakasmäärä tulee yhdistämisen myötä olemaan yli 65 000 ja yhtiön liikevaihto kasvaa uusien osakkaiden myötä noin 40 miljoonaan euroon. Yhdistyminen tapahtuu ensi vuoden alkuun mennessä.

–Työ vuodenvaihteen muutoksia varten on aloitettu jo hyvissä ajoin ja hyppään tähän nyt innolla mukaan. Osakkuusyhtiöiden sekä Lännen Omavoiman asiantuntijoista on muodostettu työryhmiä, joissa työskentelee alansa huippuasiantuntijoita. On hienoa päästä rakentamaan Lännen Omavoiman laajentumista. 

Lempäälässä asuvalle Jesse Ruotsalaiselle energia-ala on tullut tutuksi monelta kantilta sen jälkeen, kun hän vuonna 2008 valmistui Tampereen teknillisestä yliopistosta. Ruotsalainen on vuosien saatossa toiminut Energiakolmiolla salkunhoitajana, Elenian asiakaspalvelun kehityspäällikkönä, Hansel Oy:ssä valtion energianhankinnasta vastaavana päällikkönä sekä Empower IM:llä myyntipäällikkönä ja kehitysjohtajana.

Lännen Omavoiman toimitusjohtajaksi Ruotsalainen siirtyy Energia Myynti Suomi Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä.

Lisätiedot ja haastattelut:

Jesse Ruotsalainen
p. 040 662 1133

Lehdistötiedote 2.9.2021

Lännen Omavoima Oy on Rauman Energia Oy:n ja Vakka-Suomen Voima Oy:n yhdessä perustama ja omistama sähkönmyyntiyhtiö, joka aloitti toimintansa 1.1.2009. Lännen Omavoima Oy on merkittävä sähkönmyyjä Länsi-Suomessa. Yhtiöllä on tällä hetkellä yli 35 000 asiakasta ympäri Suomea. Lisätietoa Lännen Omavoimasta: www.lannenomavoima.fi

Valkeakosken Energia Oy on paikallinen ja palveleva energiayhtiö, jonka omistaa Valkeakosken kaupunki. Toimitamme asiakkaillemme markkinasähkön lisäksi ympäristöystävälliset sähkösopimukset sekä kaukolämpöä ja maakaasua. Myös sähkönsiirto kuuluu palveluvalikoimaamme. Palveluksessamme on 35 henkilöä ja liikevaihtomme on noin 24 miljoonaa euroa. Lisätietoja www.valkeakoskenenergia.fi

Rauman Energia -konserni on Rauman kaupungin omistama energiayhtiö, joka tuottaa laadukkaita energiatuotteita ja -palveluja kilpailukykyiseen hintaan. Liiketoimintoja ovat kaukolämpö, sähkön tuotanto ja valokuituyhteydet sekä verkkoliiketoiminta, josta vastaa Rauman Energia Sähköverkko Oy. Lisäksi Rauman Energialla on useita osakkuusyhtiöitä. Rauman Energia -konsernin henkilöstömäärä on noin 30 ja liikevaihto 2020 oli 26 miljoonaa euroa. Lisätietoa: www.raumanenergia.fi

 

VSV-konserni kehittää, rakentaa ja ylläpitää sähköverkkoa sekä vastaa katkeamattomasta sähkönjakelusta yhdeksän kunnan alueella Lounais-Suomessa. Tuotamme ja toimitamme ympäristöystävällistä kaukolämpöä Laitilaan, Uuteenkaupunkiin ja Kalantiin. Urakointi- ja asennuspalvelumme tarjoaa luotettavaa sähköurakointia, verkonrakennusta ja kunnossapitoa. Konsernimme liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa ja energisestä toiminnastamme huolehtii yli 200 energia-alan ammattilaista. Lisätietoja: www.vsv.fi

 

Leppäkoski-konserni on paikallinen, monipuolinen ja kilpailukykyinen Pirkanmaalla toimiva energia-alan huippuosaaja. Päätuotteita ovat sähkö, kaukolämpö ja maakaasu; asiakkaiden määrä on yli 30000. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 47 M€ ja henkilöstön määrä 76. Leppäkoski-konserniin kuuluvat emoyhtiö Leppäkoski Group Oy sekä Leppäkosken Sähkö Oy, Leppäkosken Energia Oy, Leppäkosken Lämpö Oy, Ulvilan Lämpö Oy ja Grid.vc Oy. Lisäksi konsernilla on osakkuuksia energia-alan yhtiöissä. Toimipisteemme sijaitsevat Ikaalisissa, Ylöjärvellä, Parkanossa, Nokialla, Espoossa, Ulvilassa ja Iissä. Lisätietoja: www.leppakoski.fi

 

 

27.8.2021 sähkönjakelun käyttökatkos klo 04.00

Sähkönjakelussamma tulee olemaan käyttökatkos tulevana yönä lähes koko Valkeakosken Energian verkon alueella. Fingridin kytkentäkatko on perjantaina 27.8.2021 klo 04:00 alkaen. Katkon arvioitu kesto on 4-6 minuuttia. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa.

Suunnitellun katkoksen aiheuttaa Palmun sähköaseman katkaisijakentän uusimisprojektin työvaihe. 110 kV:n sähkölinjan toiminta- ja käyttövarmuutta parannetaan tällä hankkeella selkeästi. Aseman huoltotyöt alkoivat viime viikolla ja jatkuvat marraskuun loppuun asti. Suunniteltuja jakelukatkoksia on vielä tulossa marraskuun aikana ja tiedotamme näistä ajankohtien varmistuttua.

Fi-Nergy Voiman ja 365 Hankinnan asiakas – Energiavirasto kehottaa vaihtamaan sähkönmyyjää

Energiavirasto ja Valkeakosken Energia Oy kehoittavat sähkönmyyntiyhtiö Fi-Nergy Voiman ja 365 Hankinnan asiakkaita valitsemaan pikaisesti itselleen uuden sähkönmyyjän. Kantaverkkoyhtiö Fingrid on purkanut edellä mainittujen yhtiöiden tasepalvelusopimuksen ja sähkömarkkinoilla toimimisen edellytys on voimassa oleva tasepalvelusopimus. Uuden sähkönmyyjän valinta on hyvä tehdä nopealla aikataululla, jotta sähköntoimitusta ei katkaista. Sopimus on solmittava seuraavan kolmen viikon sisällä, jotta sähkötoimitus jatkuu tämänkin jälkeen normaalisti.

Energiaviraston tarkat ohjeet Fi-Nergy Voiman ja 365 hankinnan asiakkaille voit lukea osoitteessa https://energiavirasto.fi/-/ohjeita-fi-nergy-voiman-ja-365-hankinnan-asiakkaille