Ostamme pientuotannon ylijäämäsähkösi

Saat parhaan edun tuotannostasi, jos pystyt käyttämään suurimman osan sähköstä itse. Silloin korvaat omalla tuotannollasi sähkön hinnan lisäksi myös sähkön siirtomaksun ja sähköveron osuudet. Jos tuotat enemmän kuin kulutat, siirretään ylijäämäsähkö sähköverkkoon muiden käytettäväksi.

Mikäli et itse tarvitse aina kaikkea tuottamaasi sähköä, olemme halukkaita ostamaan sinun ylijäämäsähkösi. Voit myydä sähköverkkoon syöttämäsi energian meille, jos olet sähkönmyyntiasiakkaamme. Ylijäämäsähköstäsi hyvitetään sinulle markkinahinnan mukaan.

Edellytykset sähkön myynnille

Edellytykset ylijäämäsähkösi myynnille ovat, että sinulla on voimassa oleva tuotannon verkkopalvelusopimus ja (riippuen tuotantolaitoksen koosta ja liittämiskohdasta) tuotannon liittymissopimus paikallisen jakeluverkon haltijan kanssa.

Sinun pitää tehdä kanssamme sähkönmyyntisopimus. Tällä sopimuksella ostat meiltä sähköä silloin, kun oma pientuotantosi ei riitä kattamaan kulutusta. Teet kanssamme sopimuksen pientuotannon sähkön myynnistä niin, että me olemme ostajana. Pääsulakkeesi koko on enintään 3x63A.

Nainen pitää talon pienoismallia käsissään

Käyttöpaikallasi on etäluettava tuntimittaus ja kaksisuuntainen mittalaite. Mittari siis mittaa erikseen meille myymäsi sähkön ja meiltä ostamasi sähkön. Paikallinen verkkoyhtiösi tulee pystyä toimittamaan Valkeakosken Energia Oy:lle verkkoon siirretyn sähkön määrä tunnin tarkkuudella. Voit olla minkä tahansa verkkoyhtiön asiakas ja silti myydä ylijäämäsähkösi meille.

Pientuotannon hinnoittelu

Pientuottaja eli sinä et ole lähtökohtaisesti alv-velvollinen. Valkeakosken Energia Oy maksaa ostamastaan sähköstä pörssisähkön energiahinnan snt/kWh. Pörssisähkö on Suomen hinta-alueen arvonlisäveroton tuntispot-hinta.

Pientuottaja eli sinä maksat Valkeakosken Energia Oy:lle

  • Välityspalkkion 0,35 snt/kWh
  • Perusmaksun 0 €/kuukausi.

Sähkön siirtäminen

Valkeakosken Energia Oy ei peri tällä hetkellä mitään maksua pientuottajan siirtämästä sähköstä sähkönjakeluverkkoon. Haluamme tällä tavalla tukea pientuottajia ja kuluttaja-asiakkaiden omia tuotantolaitoksia.

Maksuperusteet

Maksamme tuotannosta kuukausittain jälkikäteen Nord Pool Spotin paikallisen hinta-alueen Spot-hinnan (sopimuksen tekohetkellä Helsingin hinta-alue) vähennettynä välityspalkkiolla 0,35 snt/kWh, alv 0 %. Mikäli mikrotuottaja on alv-velvollinen, ostohintaan lisätään alv 24 %. Kuukausimaksu on 0 €/kk.

Seuraavan päivän verottomat pörssihinnat näkyvät Nord Pool Spotin verkkosivulta. Hinta vahvistuu n. klo 14 mennessä kaikille seuraavan vuorokauden tunneille.  Nord Pool Spot Suomen aluehinta. Valitse Elspot prices -kohdasta FI. Huomaa, että kellonajat on ilmoitettu CET-ajassa (Keski-Euroopan aika) eli esim. taulukon aika klo 12–13 on Suomessa klo 13–14.

Tee kanssamme myyntisopimukset ja ryhdy sähkön myyjäksi. Voit soittaa meille asiakaspalveluumme 03 5691 5500 tai täyttää lomakkeen. Otamme sinuun yhteyttä ja teemme kanssasi sähkösopimuksen. Jos sähkönsiirrostasi vastaa joku muu yritys kuin Valkeakosken Energia Oy, sinun ei tarvitse täyttää lomaketta.

Sähkövero pientuottajalla

Mikro- ja pienvoimalaitokset, joiden nimellisteho on alle 100 kilovolttiampeeria (kVA) on 1.5.2015 alkaen vapautettu tuotannon sähköverosta. Sitä aiemmin raja oli 50 kVA:a.

Yli 100 kilovolttiampeerin nimellistehoinen voimalaitos pysyy verotuksen ulkopuolella, jos sen kalenterivuodessa tuottaman sähkön määrä on enintään 800 000 kilowattituntia (kWh). Tällaisesta tuotantolaitoksesta tehdään koko vuodelta yksi veroilmoitus. Tämän lisäksi alle 10 000 euron vuosimyynti on vapautettu arvonlisäverosta, jollei pientuottaja ole muilla perusteilla arvonlisäverovelvollinen.
Verotuksellisesti mikrovoimalaitosten ja pienvoimalaitosten kategoriaan pääsevien voimalaitosten itse käyttämä ja suoraan kulutukseen siirtämä sähkö on verotonta. Myös sähkön siirto verkkoon on näille voimalaitoksille verotonta.

Tee kanssamme myyntisopimus

Voit soittaa meille asiakaspalveluumme 03 5691 5500 tai täyttää alla olevan lomakkeen ja toimittaa sen meille. Otamme sinuun yhteyttä ja teemme kanssasi sähkösopimuksen.

Asiakaspalvelu

Palvelunumero: (03) 5691 5500
asiakaspalvelu.energia@valkeakoski.fi
Ma-to 8-16 ja pe 8-15