Muuttajan muistilista

Me muutamme mukanasi ja hoidamme sähkösopimusasiat puolestasi.

Nykyinen asiakas, jos olet muuttamassa, tee ilmoitus tästä.

Uusi asiakas, tee sähkösopimus! Tilaa meiltä sähköt uuteen kotiisi. Huolehdimme puolestasi vanhan sähkösopimuksen päättämisen.

Muuttaminen on paljon muutakin kuin tavaroiden siirtämistä paikasta toiseen. Me haluamme helpottaa muuttoasi ja olemme koonneet muuttajan muistilistan avuksesi.

Pariskunta organisoi muuttoa lapsen kanssa

Tee muuttoilmoitus

Tee muuttoilmoitus maistraattiin tai postiin vähintään kaksi viikkoa ennen muuttoa, kuitenkin aikaisintaan kuukausi ennen muuttoa. Tee ilmoitus Postille ja maistraatille verkossa.

Ota huomioon, että sähköyhtiöille pitää muutosta erikseen ilmoittaa. Ilmoita muutostasi verkkopalvelussamme.

Muista solmia jälleenlähettämissopimus postin kanssa. Osoitteenmuutoksen jälkeen posti kuljettaa maksutta kuukauden ajan postit vanhasta osoitteesta uuteen.

Uusi osoite kannattaa ilmoittaa myös pankkiin, kirjastoon, tilaamiisi lehtiin, työnantajalle, ystäville ja tarvittaessa Kelaan, esim. lapsilisiä ja asumistukea varten. Monissa tapauksissa osoitteen pystyy muuttamaan verkossa. Postin muuttoilmoituspalvelun kautta muuttoilmoitus menee Postille ja maistraateille. Sanoma Magazinesin lehdet päivittävät osoitetietonsa Väestörekisterikeskuksen tiedoista.

Varaa muuttoapu ja muuttoauto

Pyydä tarjouspyyntö muuttoautoista – Muuttoauto helpottaa muuttoa

Muuttoautoja löytyy moneen eri tarpeeseen eli varausta tehdessä kannattaa kysyä ammattilaisilta, minkä kokoinen muuttoauto on tarpeisiin sopiva. Muuttoja tekeviä yrityksiä mm. Niemi ja Kuljetuspalvelu Rämö A Oy.

B-ajokortilla voi ajaa itse normaalia (enintään 3 500 kg painavaa) pakettiautoa. Kysy tarjousta paikalliselta autovuokraamolta.

Pyydä tarjouspyyntö muuttolaatikoista

Muuttoa helpottaa suuresti nimenomaan muuttoa varten suunniteltujen muuttolaatikoiden hankinta. Niitä on helppo pinota ja kuljettaa. Yksiön ja kaksion muutto vaatii noin 20-50 muuttolaatikkoa, kolmen tai neljän huoneen huoneisto 40-80 muuttolaatikkoa ja yli viiden huoneen huoneisto yli 80 muuttolaatikkoa.

Muuttolaatikoita tarjoavat muuttoyritysten lisäksi esim. Lainalaatikko Oy ja Boxit.

Siirrä nettiyhteys uuteen kotiin

Nettiyhteys kannattaa siirtää uuteen osoitteeseen jo hyvissä ajoin, koska liittymien toimitusajat ovat usein pitkiä. Nettiyhteydet saa mm. seuraavilta operaattoreilta Welho, Sonera, Elisa ja Saunalahti.

Ilmoita työnantajalle ja lasten päiväkotiin tai kouluun

Muista ilmoittaa työnantajallesi muutosta hyvissä ajoin. Ota samalla selvää, onko sinun alasi työehtosopimuksessa maininta, että vuodessa saa yhden muuttopäivän verran vapaata.

Ilmoita mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, milloin lapset jäävät pois koulusta tai päiväkodista. Samalla on hyvä ilmoittaa heidät uusiin hoito- ja koulupaikkoihin.

Vakuutukset

Ilmoita muutostasi vakuutusyhtiöösi ja ota selville kattaako kotivakuutuksesi mahdolliset muutosta aiheutuvat vahingot. Jos muutto ei kuulu kotivakuutuksesi piiriin, ota itsellesi muuttovakuutus.

Omakotitalossa muistettavaa

Hoida seuraavien sopimusten siirtäminen ja/tai lopettaminen

Vesisopimus – Omakotitaloon muuttavien pitää solmia sopimus paikallisen vesilaitoksen kanssa.

Jätehuoltosopimus – Omakotitaloon muuttavien pitää solmia jätehuoltosopimus.

Palovaroitin – Nykyisin jokaista 60 m² kohden tulee huoneistossa olla vähintään yksi palovaroitin. Heti muuton yhteydessä on hyvä tarkistaa palovaroittimien toimivuus.

Taloyhtiössä muistettavaa

Avaimet – Muuttaessasi pois, luovuta kaikki asuntosi avaimet takaisin vuokranantajalle tai huoneiston omistajalle.

Saunavuoro – Ilmoita omalle isännöitsijälle muutostasi ja kysy samalla vapaita saunavuoroja, sillä vanhan omistajan/vuokralaisen vuoro ei siirry sinulle automaattisesti.

Autopaikka – Ilmoita omalle isännöitsijälle muutostasi ja kysy samalla vapaita autopaikkoja, sillä vanhan omistajan/vuokralaisen vuoro ei siirry sinulle automaattisesti.

Palovaroitin – Nykyisin jokaista 60m2 kohden tulee huoneistossa olla vähintään yksi palovaroitin. Heti muuton yhteydessä on hyvä tarkistaa palovaroittimien toimivuus.

Sähkösopimus

Ota huomioon, että sähköyhtiöille pitää muutosta erikseen ilmoittaa. Ilmoita muutostasi tästä.

Tee sähkösopimus uuteen asuntoosi viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Näin varmistat, että muuttopäivänä sähköt on kytketty

Sähköliittymän siirto – Kun teet kiinteistökauppaa, on parasta siirtää sähköliittymä kaupan yhteydessä uudelle omistajalle ja lisätä liittymä osaksi kauppakirjaa. Kerrostaloon muutettaessa liittymäsiirtoa ei tarvita. Sähköyhtiösi tarvitsee kauppakirjasta kopion tehdäkseen liittymänsiirron.

Kaukolämpösopimus

Kaukolämpösopimus – Jos vanhassa tai uudessa kodissasi on kaukolämpö ilmoita siitä omalle energiayhtiöllesi. Valkeakosken Energia Oy asiakaspalvelu 03 5691 5500

Ilmoitus kaukolämmön omistajuuden muutoksesta

Kaukolämpöliittymän siirto – Kun teet kiinteistökauppaa, on parasta siirtää kaukolämpöliittymä kaupan yhteydessä uudelle omistajalle ja lisätä liittymä osaksi kauppakirjaa. Kerrostaloon muutettaessa liittymäsiirtoa ei tarvita. Valkeakosken Energia Oy tarvitsee kauppakirjasta kopion tehdäkseen liittymänsiirron.

Lehdet ja laskut

Ilmoita tilaamiesi lehtien asiakaspalveluihin uusi osoitteesi. Useimmilla lehtitaloilla on sähköinen asiointipalvelu.

Sanoma Magazinesin lehdet päivittävät osoitetietonsa Väestörekisterikeskuksen tiedoista.

Muut muutossa muistettavat asiat

Ilmoita kaikille ystäville ja sukulaisillesi uusi osoitteesi.

Loppusiivous – Muista siivota paikat ennen avaimien luovuttamista.

Hanki pakkaustarvikkeet – Kuplamuovi suojaa hyvin helposti rikkoontuvia esineitä, ruskea paperi suojaa lattioita muuton aikana, hanskat suojaavat käsiä ja erilaisilla pehmusteilla kannattaa suojata taulujen kulmat muuton ajaksi.

Turhan tavaran poisheittäminen – Käy läpi tarpeettomaksi jääneet tavarat ja lajittele ne kierrätykseen, roskiksiin ja kirpputorille myytäväksi meneviin.

Pistokkeet ja liittimet – Tarkista valaisimien ja kodinkoneiden pistokkeiden sekä liittimien sopivuus uuteen asuntoon.

Työkalupakki – Pakkaa työkalupakkiisi kaikki tarvittavat työkalut ja välineet, joita tarvitset muutossa. Tällaisia ovat muun muassa vasara, ruuvimeisseli, veitsi, porakone, mutterit, liima, naulat ja sakset.

Pakkaaminen – Nyt on hyvä aloittaa pakkaaminen. Se kannattaa aloittaa tavaroista, joita ei käytetä päivittäin, kuten esim. harvemmin käytetyt astiat, kirjat ja varaston tavarat. Muuttamista helpottaa, jos laatikoihin kirjaa huolella mitä ne sisältävät ja mihin ne on tarkoitus kantaa. Merkintä kannattaa tehdä ytimekkäästi ja selkeästi, jotta tavarat on helppo viedä oikeisiin huoneisiin.

Muuton jälkeen

Jos saat väärällä osoitteella laskuja muuttosi jälkeen, kannattaa varmistaa laskuttavalta yritykseltä, että heillä on tiedossa sinun uusi osoitteesi.

Vinkkaa meille jos listaltamme puuttuu mielestäsi jotakin oleellista.

Ilmoita muutosta

Sähköyhtiölle pitää ilmoittaa erikseen muutosta. Tee sähkösopimus uuteen asuntoosi viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Näin varmistat, että muuttopäivänä sähköt on kytketty.

Asiakaspalvelu

Palvelunumero: (03) 5691 5500
asiakaspalvelu.energia@valkeakoski.fi
Ma-to 8-16 ja pe 8-15