Uudet toimitilat Varsanhännässä

Valkeakosken Energia muutti maaliskuussa uusiin toimitiloihin Varsanhännän tekniseen keskukseen osoitteeseen Teollisuustie 12. Asiakaspalvelu toimii nyt siellä, rakennuksen kolmannessa kerroksessa.

– Meillä oli tiedossa, että vanhoista tiloista tulee lähtö ennemmin tai myöhemmin ja olimme etsineet uutta paikkaa. Kaupunki on kaavoittanut vanhat toimitilamme purettaviksi ja tilalle asuinkerrostaloja, toteaa Valkeakosken Energian toimitusjohtaja Lauri Laine.

– Kaupunki oli aiemmin omistanut Varsanhännässä sijaitsevasta kiinteistöstä kaksi ensimmäistä kerrosta. Kun sitten kaupunki osti loput talosta – kolmannen ja neljännen kerroksen – teimme kaupungin kanssa seitsemän vuoden vuokrasopimuksen kolmannesta kerroksesta.

– Onhan se mukavaa päästä uusiin tiloihin, kun tämä vanha toimitalomme oli jo heikossa kunnossa. Uudet toimistotilat ovat erinomaiset, vaikka pientä haastetta on varastoinnin ja työautojen tallipaikkojen kanssa. Varsanhännässä ei ole tällä hetkellä tilaa rakentaa tallipaikkoja autoille. Mahdollisesti rakennamme autotallit lämpökeskuksen yhteyteen – haemme ratkaisua.

– Varastointia kehitämme siten, että siirrymme pientarvikkeiden osalta tukkurin ylläpitämään kaupintavarastoon ja vähennämme sitä kautta oman varastotilan tarvetta.

– Etua saavutamme uudessa paikassa siitä, että kun kaupungin tekniset palvelut ovat saman katon alla, syntyy enemmän fyysistä kanssakäymistä energiayhtiön ja kaupungin teknisten toimintojen kanssa, toimitusjohtaja Laine toteaa.

 

 

 

 

Paula Kallio sisustussuunnitteli ja opetti

Sisustussuunnittelija Paula Kallio perusti Valkeakosken Energian uusien toimitilojen suunnittelua yhtiön yritystunnuksen eli logon väreihin, jotka ovat sininen ja magentan punainen. Työn ohessa hän myös opetti paikallisia  opiskelijoita. – Opiskelijat olivat tosi kivoja ja oli energiayhtiöltä fiksua kysyä paikallista oppilaistosta mukaan, Kallio toteaa.

– Firmoissa on paljon erilaisia ihmisiä ja työntekijöillä erilaisia toimenkuvia. Valkeakosken Energialla on asiakaspalvelua ja valvomoa, jotka täytyy huomioida. Tietosuojasta huolehtiminen vaikutti äänieristämiseen, kun tiloissa käsitellään luottamuksellisia asioita.

– Tiloissa toistetaan hillitysti yhtiön logosta otettuja värejä etupäässä LED-valoilla, jotka ovat taloudellinen ja ekologinen tapa käyttää valoa.

– Helppohoitoisuus oli yksi tavoite, johon pyrittiin, että kaupungin siivoojat pääsisivät mahdollisimman helpolla. Materiaalit ovat helposti puhdistettavia. Skaala on tiloissa laaja, sillä jos syntyy hätätilanne, valvomoon mennään vauhdilla, vaikka kuraisilla kengillä, Kallio toteaa.

– Työpäivän jälkeen tarvitaan peseytymistiloja, kun vehkeet ovat kastuneet ja ne on saatava kuiviksi. Omien vaatteiden tulee olla turvassa.

– Maanantaisin kun jaetaan töitä, tarvitaan isompaa tilaa, missä päästään käsittelemään isoja karttoja. Ja sitten pienempää kokoontumistilaa.

– Ekologisuus oli yksi tekijä. Kaikki vanhat ovet maalattiin ja kun liukuovia jouduttiin muuttamaan desibelioviksi äänieristyksen takia, ne kierrätettiin. Uudessa konttorissa biojätteet, metallit ja muut jätteet lajitelaan eli siellä on jätteiden lajittelupisteet, Paula Kallio kertoo.

– Ilmanvaihdot ja muut vastaavat rakenteet otettiin huomioon, ettei kovin isoja muutoksia tarvinnut tehdä Mentiin olemassa olevien puitteiden mukaan. Allergiat otettiin huomioon ja katsottiin, mitkä kaikki kasvit voitiin hyödyntää.

– Tiloista on hieno järvinäköala, joka huomioitiin siten, että sosiaalitilojen ruokapöydistä tehtiin vähän korkeammat, jotta järven voi nähdä. Sävyinä käytettiin harmaata ja valkoista, jotta värit eivät söisi järveä, jotta saataisiin järvi hyvin esiin.

– Yhtenä teemana oli myös läpinäkyvyys eli että ei olla omissa lokeroissa, vaan että eri osastot voivat kommunikoida keskenään. Tämä oli Valkeakosken Energian toive.