Koronavirus-pandemia tuottaa päänvaivaa Hakalle

 

Millaisia muutoksia toimintaan koronavirus on aiheuttanut?

Pelaajien vuosilomat pidettiin jo maaliskuun puolivälistä pääsiäiseen, koska kausi tulee toteutuessaan olemaan tiivis. Viimeisen päätöksen mukaan kausi alkaa vasta kesäkuun alussa, mutta se pelattaisiin normaalisti. Jos kausi ei ala kesäkuun alussa, sarjaa joudutaan lyhentämään poistamalla ensin eurokarsinnat. Seuraavaksi karsitaan jatkosarja. On mahdollista, että pelataan vain runkosarja eli 22 ottelua.

Meidän piti pelata kuusi kotiottelua ennen kesäkuuta, joten jonkinmoinen lovi tulee talouteen. EM-kisojen siirtäminen seuraavalle vuodelle antaa tilaa kansallisille sarjoille. Nyt seurataan tilannetta ja viranomaisten sekä Palloliiton ohjeita.

Minkälaisen toimintaympäristön voitte tarjota Veikkausliiga Hakalle? Millaisia satsauksia?

Olosuhteemme ovat Veikkausliigan tasolla. Tehtaankenttä tarjoaa hienot puitteet otteluille ja tapahtumille. Olemme nostaneet joukkueen pelaajabudjettia noin satatuhatta euroa, jolla olemme rakentaneet kilpailukykyisen joukkueen tulevalle kaudelle. Joukkueen lisäksi olemme panostaneet valmennukseen, joten myös siltä osin olemme Veikkausliigatasoisia.

Miten kuvaisit nousun aiheuttamaa innostusta?

Paras esimerkki on kausikorttikampanja tälle kaudelle. Saimme myytyä kampanjan aikana yli 2500 kappaletta kausikortteja, mikä on huikea määrä. Lisäksi syksyn ja kevään aikana myynti on edennyt hyvissä merkeissä, olemme saaneet hyvin uusia yhteistyökumppaneita mukaan.

Mitä uutta Haka tarjoaa yleisölle kotistadionilla?

Tärkeintä on saada myyntipisteet toimimaan jouhevasti. Yleisöä tulee olemaan entistä enemmän tulevana kautena, eikä pitkiä jonoja saa näkyä myyntipisteillä. Eli lisää myyntipisteitiä ja nopeampaa palvelua. Ehkä saamme myös itse tapahtumiin uutta tarjottavaa yleisölle, se jää vielä nähtäväksi.

Mitkä ovat joukkueen mahdollisuudet liigassa? Onko tavoitteita?

Joukkueen tavoite on olla ylemmässä loppusarjassa eli kuuden parhaan joukossa. Talven pelien perusteella uskon täysin tuohon tavoitteeseen.

Miten talvi meni?

Erinomaisesti. Joukkue on jatkanut pelillisesti viime kauden otteita loukkaantumisista huolimatta. Lisäksi olemme saaneet hyviä vahvistuksia, joita on sitten talven aikana ajettu sisään joukkueeseen. Cupissa pääsimme jatkoon pelaten tasan mestari KuPS:n ja viime kauden cup-mestari Ilveksen kanssa. Olemme 16 parhaan joukossa.

Kesän maalivahtitilanne?

Joonas Immonen on ollut joukkueen mukana jo muutaman vuoden ja saimme toiseksi maalivahdiksi Michael Hartmannin, joka onkin talven aikana näyttänyt erinomaisia otteita. Voimme täysin luottaa kumpaankin maalivahtiin