Sähköauto – Puhdas luonto ja omatunto!

Suomessa on tällä hetkellä noin 1 658 sähköautoa ja määrä on kasvussa. Hallituksen tavoitteena on kasvattaa määrä 250 000 sähköautoon 2030 mennessä. Sähköauton suuria hyötyjä on, että sen moottori on hiljainen, lataaminen on edullista ja mikä parasta: sähköautoilu säästää luontoa.

Luontoystävällisyys onkin monelle se painavin syy valita sähköauto. Sähköautolla voi merkittävästi pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Auton voi ladata täysin esim. vesivoimalla tehdyllä sähköllä. Valkeakosken Energia suosii sähkönostossa ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja ja toimittaa asiakkailleen tuuli ja vesivoimasta jalostettua sähköä. Omilla valinnoillaan pystyy helposti säästämään luontoa ja omatuntokin pysyy puhtaana.

 

Valkeakosken Energia haluaa olla mukana tukemassa sähköautoilua ja toi sähköautojen latauksen Valkeakosken keskustaan osana Virta-latausverkostoa (Ulvajankatu 6). Tavoitteena on mahdollistaa liikenteen sähköistyminen alueella.

 

“Olemme vahvasti uusiutuvan energian ja puhtaan liikenteen kannalla. Sähköautojen tukeminen on luonnollinen osa toimintaamme. Haluamme näyttää alueen asukkaille, että sähköauton hankinta on käytännössä mahdollista”, kertoo Valkeakosken Energian kehitysjohtaja Reijo Lehtonen.

Valkeakosken keskustassa on neljä standardien mukaista keskinopeaa latauspistettä julkisessa käytössä. Latauspisteet on liitetty Suomen johtavaan Virta-latausverkostoon, jonka kautta tuhannet sähköautoilijat voivat käyttää latauspisteitä ja maksaa latauksesta.

 

Latausohje

 

Sähköauton hankintatuki

Uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada 2000 euroa valtion hankintatukea vuosina 2018–2021. Lue lisää Trafin sivuilta

Meiltä saat vihreää sähköä – Käyttämäsi sähkö on 100% vesisähköä

Valkeakosken Energia on myynyt ympäristöystävällistä alkuperävarmennettua vesisähköä vuodesta 2010 alkaen. Olemme mukana vaikuttamassa siihen, että tulevillakin sukupolvilla on mahdollisuus nauttia puhtaasta luonnosta.

Lue lisää Valkeakosken Energian ympäristöpolitiikasta