SÄHKÖKAAPPITAIDE – PROJEKTI

Energia on aloittanut yhteisen projektin Valkeakosken Kaupungin Päivätoiminta Säde kanssa saadakseen Valkeakosken katukuvaan taidetta. Taidetta laitetaan katugalleriaan Energian sähkönjakokaappeihin kaupungin keskustassa.

“Näe ystäväsi, näe ympärillesi”

Tule mukaan taiteilemaan Valkeakosken katukuvaan taidetta! Mukaan voi tulla kuka vain Päivätoiminta Säteen tuttu. Voit olla taiteilija, harrastaja tai lähteä mukaan ilman aiempaa kokemusta. Projektissa ei alleviivata sitä, kuulutko vammaispalveluiden piiriin vai et- Tavoite on kaunistaa katukuvaa.

Teokset tehdään kuvataiteen menetelmillä tai luovasti soveltaen: voit maalata, piirtää, tehdä sarjakuvan, valokuvata, virkata.. Yksin, pareittain tai ryhmässä. Valitse valituista aihepiireistä omasi tai tee useampi teos. Tuo oma sanoma esille, ystävä voi tukea ja auttaa sinua toteutuksessa, mutta teoksen idean pitää olla tekijän oma.

Aihepiirit ovat ajankohtaisia, mutta myös aikaa pitäviä. Aiheet ovat:

  • Ihmisten kohtaaminen, epäilyjen poistaminen ja huomaavaisuus
  • Hyvä mieli, välittäminen, ystävyys, käsi kädessä kulkeminen
  • Energia: Aurinko, tuuli ja vesi
  • Ympäristö, luonto
  • Urheilu (Kehitysvammaisten  Kesäkisat Apialla 6.6.2018
  • Värit, kauneus

Taideteosten oikeudet luovutetaan Valkeakosken Energialle. Teokset kopioidaan ja niistä valitaan projektiin sopivimmat näytille kaduille, internettiin tai muuhun tarkoitukseen myöhemmin. Kaduilla galleriana toimii sähkönjakokaapit n. 10 kpl Valkeakosken keskustassa. Teokset ovat esillä noin vuoden ajan. Tekijän ja teoksen nimi tulee näkyville ja samoin Energian logo.

Projektista lisätietoa antaa Energialla: Samuli Enqvist

Valkeakosken kaupunki/vammaispalvelut: Tiina Manninen, Päivätoiminta Säde

Teokset toimitetaan Tiina Manniselle 040 – 335 7317