Valkeakosken Energian joululahjoitus tänä vuonna nuorisopsykiatrialle

Järjestimme marras–joulukuussa Facebook-gallupin, jossa osallistujat saivat äänestää kohdetta, jota muistettaisiin Valkeakosken Energian joulurahalahjoituksella. Kolmesta vaihtoehdosta eniten ääniä sai Valkeakosken nuorisopsykiatria, jonka toimintaan lahjoitimme 1500 euroa.

Vasemmalta Energian toimitusjohtaja Lauri Laine, psykologi Asta Karjalainen, psykiatrinen sairaanhoitaja Kirsi Einola-Paavilainen, sosiaalityöntekijä Pauliina Rajaniemi, Energian kehitysjohtaja Reijo Lehtonen ja psykiatri Nina Torkkola. Nuorisopsykiatrian tiimiin kuuluu myös psykiatri Marianne Mäkinen.

Rahalla saadaan aikaan konkreettista hyvää, kertoo nuorisopsykiatri Nina Torkkola. Summalla autetaan nuoria, jotka tarvitsevat Kelan tukemaa psykoterapiaa.

–Ennen kuin Kelalta saa maksupäätöksen, on nuoren etsittävä yksityiseltä sektorilta psykoterapeutti ja käytävä tutustumiskäynneillä. Nämä tutustumiskäynnit hänet on maksettava itse. Lahjoituksen avulla voimme tukea nuoria niin, että maksamme yhden tutustumiskäynnin nuoren puolesta.

Apu on iso. Joillakin terapian aloittaminen saattaa tyssätä siihen, että vaikka varaa olisi terapian omavastuuosuuden maksamiseen, tutustumiskäynnit tulevat liian kalliiksi.

–Lahjoitus on todella hieno asia. Tuntuu siltä, että työtämme arvostetaan, sanoo sairaanhoitaja Kirsi Einola-Paavilainen.

–Ja se kertoo, että nuorten asioista ollaan kiinnostuneita, Torkkola jatkaa.

Kuva ja teksti: Minna Ohtamaa, Valkeakosken Sanomat